Unna dig riktigt kaffe - på språng!

Det är något särskilt med att på kontinentalt vis svepa en god kaffe på någon kaffebar på vägen mellan två möten eller på väg till jobbet. Att sitta och fika i godan ro har också sina finesser men det är en annan grej. Det här handlar om att förgylla små stunder som ligger insprängda i vardagens inrutade schema. Det handlar om att ta vara på tid som egentligen inte finns.

På många pendeltågsstationer i Paris finns det en kaffebar intill perrongen. Såklart! Så kan man ta sig en liten espresso och förgylla sin fem minuters väntan på nästa tåg.

För Olle, som varit student i Paris och Milano och vant sig vid att kunna ta en liten espresso här och där, var det en stor händelse när Sosta startade sin första kaffebar i Stockholm. Det hade funnits kaffebarer tidigare men här serverades kaffe som inte bara var lika bra som i Italien utan också smakade exakt som i Italien. Olle berättar.

”Jag gjorde ett projekt tvärsöver gatan under några veckor och när det var klart gjorde jag faktiskt en sökning på aktiebolag med samma postnummer, ja kunde man hitta något intressant arbete i närheten av kaffebaren var ju inte det någon nackdel! När jag långt senare började på ett företag som råkade ligga i samma hus kunde jag inte låta bli att se detta som ett gott tecken.När jag nu för ett par år sedan bytte jobb igen kändes det som att den enda haken var att jag nu skulle få lite längre till någon av Sostas två caféer. Men då visade det sig att Caffé Poli, numera Caffetteria del Corso, hade öppnat 50 meter från kontoret där jag nu arbetade. Cirkeln var sluten.”

Morgoncappucinon och espresson efter lunchen är nu mer en trevlig vana än en unning, men ibland unnar man sig en liten pralin till lunchespresson. Innan det är dags att gå tillbaka till arbetet. Upplyft!

Sosta finns på Sveavägen 84 och Jakobsbergsgatan 5-7, och Caffetteria del Corso i marmorgången mellan Slöjdgatan och Drottningatan i Stockholm.Läs Olles blogginlägg om kaffe på språng

<<< Tillbaka till www.unnasig.se

Text: Olle
 

Cappucino