Unna dig en Chevrolet Blazer!

Många drömmer om att äga ett riktigt maffigt fordon. Per unnade sig att under några år äga en Chevrolet Blazer.

Visst hade detta monster av metall en del praktiska fördelar. Den drog med lätthet loss vanliga bilar ur snödrivorna på vintern och den svalde med samma lätthet hela kylskåp när bekanta skulle flytta. Men den stora grejen var såklart onödigheten och känslan. Överblicken från den upphöjda förarplatsen. Mullret från V8:an. 3 liter per mil kalla morgnar.

Men hur motiverar man sig till att ta steget? Per, idag skötsam och miljömedveten familjefar, säger så här:

”En gång i mitt liv har jag unnat mig något extremt maxat. Jag unnade mig att göra ett avsteg från präktigheten, jantelagen och lagomheten. Ansvaret för kommande generationer lades åt sidan i ett stort unnasig-skimmer. Idag kan jag stanna upp ibland och se tillbaka på den här tiden och då kan jag inte låta bli att känna mig lite upprymd.”

Som isolerad företeelse är en bensinslukande, mullrande best på två ton helt vansinnig. Men ser saken i ett vidare perspektiv, med tanke på den tillfredsställande känsla dess minne ger resten av livet och med tanke på dessa tusentals och tusentals mil som folk nöter i sina bilar utan att detta ger någon glädje alls samt dessas miljöpåverkan i relation till Pers i sammanhanget ganska få mil... Då låter det plötsligt mer rimligt. Eller hur?

Hur man tar sig över gränsen till att faktiskt göra det? Hur man motiverar sig?

Man låter bli att motivera sig. Man unnar sig!Läs Pers blogginlägg om Chevan "Dagmar"

<<< Tillbaka till www.unnasig.se
 

Blazer