Unna dig en unnasighelg!

Det mest uppskattade initiativet under unnasigrörelsens första år var den unnasighelg som inföll i slutet av november eller början av december. Alla vänner hade påbörjat sina karriärer och vi sågs inte så ofta. Dessutom reste vi alla och när helgen kom var man ganska sliten. Visst unnade vi oss restaurangbesök och fika i goda vänners lag, men det fanns behov av något mera.

Receptet var enkelt. Hitta en herrgård eller ett slott som ligger på lagom avstånd och som erbjuder fantastisk mat och dryck. Bjud in de personer som man mest skulle vilja se på en unnasighelg. Det blev lite som “Stjärnorna på slottet” fast utan jobbiga intriger och TV-kameror. Södertuna, Krägga, Fågelbro och Grythyttan hann vi avverka innan barn och annat tog överhanden.

Konceptet håller fortfarande. Boka och unna! Det behöver inte vara dyrt. Efter hand inser man att det är tiden med goda vänner som är själva unningen. Ta bilen och tälta eller varför inte hyra en enkel stuga i skärgården. Huvudsaken är att man unnar sig att njuta!

Boka en unnasighelg till hösten redan nu, så har du någonting att se fram emot när du kommer tillbaka från semestern!

På bilden kan man se Maria De Geer, Ulf och Kina Helles och Ellenor Öström i unnasig-stämning på Krägga en gång 1997. Bakom kameran Per Braun.<<< Tillbaka till www.unnasig.se
 

En typisk unnasighelg