Var förnuftig, åk taxi!

Förnuftigt agerande brukar inte vara huvudprio här på Unnasig.se men nu är det dags! Det handlar om taxi. Det köps alltför mycket bilar. Och åks alltför lite taxi.

Som P3-spanaren m.m. Calle Norlén mycket riktigt har påpekat ska man inte åka tunnelbana till festen, med festskorna i en påse. Man ska åka taxi.

Och ska man ut och unna sig med en teaterpjäs eller en måltid på bättre restaurang så ska man väl inte hacka sönder upplevelsen med en massa skavande på buss eller tunnelbana, eller?

Det finns dessutom många vardagliga situationer där en taxiresa löser problemet när man är sen till ett möte, har väldigt mycket att bära på eller bara drabbas av extrem väderlek. När man reser i främmande länder bör man också se till att åka taxi åtminstone en gång. Den som förstår vad vi menar rekommenderas att se filmen “Night on Earth” av Jim Jarmusch, som rör sig kring några taxiresor.

Taxi är ett civiliserat sätt att resa och ofta även socialt. Många taxichaufförer berättar fantastiska historier. Det kostar några spänn att åka taxi men med tanke på vad det kostar att äga en bil är det småpengar.

Var förnuftig, åk taxi!<<< Tillbaka till www.unnasig.se

Text: Olle
 

Taxibilar i New York