Det är vad jag kallar semesterresa!

I den klassiska sketchen från 88-öresrevyn häcklar Hasses rollfigur Tages genom att jämföra hans enkla förehavanden och planer med världens mest framstående. Kaffet i hans termos, som han generöst vill bjuda på, är löjligt jämfört med Brasiliens export av kaffe. En spik i foten är löjligt jämfört med halshuggningarna under franska revolutionen och en resa till kanarieöarna är fullständigt löjeväckande i jämförelse med månlandningen 1969. Men vart tänker han åka på semester själv? “- Till Säffle, kan jag få en kopp kaffe?”

Vi på Unnasig.se är inte mycket för att göra orealistiska jämförelser, däremot strävar vi ständigt efter att vidga sinnet, bryta mönster och se nya utmaningar.

Det är därför som vi gärna berättar om Tania och Keith som bestämde sig för att ge sig ut på sitt livs äventyr. De sålde allt de ägde, köpte en motorcykel och for iväg på vad de planerat som en jordenruntresa eller så. 17 år senare hade de åkt jorden runt två gånger och var fortfarande på resa. Till de mer spektakulära delarna av deras berättelse hör hur gulfkriget spärrade deras väg österut varpå de köpte en båt, fixade till den, demonterade motorcykeln och stuvade in denna i båten. Sedan reste de med båt i sex år. När de därefter kom fram till Florida skruvade de ihop motorcykeln och åkte vidare.

Det är vad jag kallar semesterresa!

Läs mer om Tania Brown och Keith Kimbers resa här.<<< Tillbaka till www.unnasig.se

Text: Olle
 

En typisk unnasighelg