Simpson’s-in-the-Strand - en engelsk institution  

När det blåser kallt om vintern är det ett utsökt tillfälle att besöka ett av de klassiska restaurangmiljöerna med bruna paneler och förstklassig service där man verkligen blir ompysslad.

Simpson’s-in-the-Strand är en av de klassiska institutionerna i Storbrittannien, under 1800-talet ett mekka för schackspelare, och besöktes vid den tiden av berömdheter som Disraeli, Dickens och Gladstone. I litteraturen har både Wodehouse och sir Arthur Conan Doyle vävt in Simpsons i sina berättelser.

Fördrinken intas lämpligen i the Knight's bar en trappa upp, i pösiga läderfåtöljer. I matsalen går kockar med halvmeterhöga kockmössor runt med silvervagnar och serverar den berömda rostbiffen, med klassiska engelska tillbehör, vid bordet. Det finns annat på menyn också, men "the wiser choise" är alltså denna välhängda och varsamt helstekta biff.

Finns det något alternativ på närmare håll, om man inte vill åka ända till London? Ja, i Stockholm har vi ju exempelvis Restaurang KB och Operabaren, som exempel på institutioner där man kan känna historiens vingslag men där man också får absolut toppkvalitet och ett riktigt välkomnande bemötande.<<< Tillbaka till www.unnasig.se

Text: Olle
 

Unnasig