Unna dig en god rutin

I vanliga fall brukar vi ju hävda att detta med att unna sig handlar om undantagen i tillvaron och för det finns det ju många skäl. Vissa saker blir enahanda i längden, vissa är för dyra och andra mindre hälsosamma. Och visst finns det en tjusning att spara vissa saker till vissa tillfällen. Nypotatisen. Kräftorna. Julglöggen.

Rutiner förknippas i allmänhet med trista saker, med viss rätt. Men en av de saker som faktiskt gör oss till människor är förmågan att förenkla vissa delar av tillvaron, att inte börja på ruta ett varje gång man ska göra någonting. Att frigöra fokus för det som är viktigt. Och mycket vi ägnar oss åt ska ju bara göras, utan att det är till någon större glädje. Men det finns ju goda vanor också.

Att varje dag dricka sitt morgonkaffe som en god europé i det offentliga rummet till exempel. Plötsligt en dag kastar man en förströdd blick mot caféts väggklocka och det slår en att man gjort det varje morgon närmsta tiden. Och varje gång står minutvisaren i samma vinkel. Och det gör ingenting alls.

Vi rekommenderar: sträva efter de rutiner som begränsar dig och unna dig de vanor som du mår bra av!<<< Tillbaka till www.unnasig.se

Text: Olle
 

Klocka