Putsa dina wheels

När vårsolen kommer fram är det självklart läge att putsa sina wheels, oavsett om det är bil, motorcykel, cykel eller rullator.

Bilen som tålmodigt fullgjort sin uppgift i modd och slask under vintern blir till någonting annat efter en ordentlig vårputsning. Och många sorters wheels, exempelvis motorcyklar, har ju som en av sina främsta uppgifter att just skina.

Men även en vanlig vårtvätt med åtföljande vaxning kan göras på olika sätt. Antingen ser man arbetet som ett besvär och använder då något av majoriteten av bilvaxer som är av det slag att man applicerar först, sedan väntar en stund och sedan putsar av hela fordonet i ett svep. Eller så ser man även den här processen som en unning och då använder man gärna klassiska Simoniz hårdvax i gul burk, fortfarande bland topp fem i många tester. Här arbetar man istället in en liten yta i taget och putsar av direkt. Gradvis ser man sitt verk växa fram. Det är lite “jobbigare” men detta kan man ju se också som ett led i sin karateträning.

“Wax on, wax off…”

Till sist ett tips. Putsa fönsterrutor, utsida och insida, samt backspeglar riktigt ordentligt. Det är lätt att glömma bort, men förhöjer känslan ytterligare när det är dags att ta en okynnestur i solnedgången. Blanka fordon är snyggast i solnedgång, det är då de finaste reflektionerna i lack och krom bildas. Detta gäller förresten även vårstädningen av hemmet, fönsterputsen gör hela arbetet värt mödan!

Unna dig skinande wheels!<<< Tillbaka till www.unnasig.se

Text: Olle

 

Blank motorcykeltank