Pimpa din tripp

När man reser kan man förhöja upplevelsen genom att göra någon nyckelaktivitet som har med platsen att göra. Man kan t ex läsa en bok eller se någon film som ökar känslan när man kommer dit. Allt vi ser påverkas ju subjektivt och den effekten kan man utnyttja till sin egen fördel genom att ladda upp sig i förväg.

Stadsmuseer, nationalmuseer och fotoutställningar kan ofta ge en kick på plats. För att inte tala om konsten. Fotorealistiskt måleri i New York eller 1800-talskonst i Rom, där allt ser ut som idag fast utan bilarna. Ett enkelt exempel på konstens roll och uppgift att få oss att se verkligheten på nya sätt.

Ska man just åka till Rom kan man också förbereda sig genom att se filmen La dolce vita, där Anita Ekberg badar i Fontana di trevi, en scen som gått till historien men som egentligen bara är en liten passus i början av filmen som i sin helhet handlar om kändisjournalisten Marcello, spelad av Marcello Mastroianni, och hans huvudsakligen flärdfulla vardag.

Och på närmare håll ger Stadsmuseet eller varför inte spårvägsmuseeet en ny känsla åt de intryck man får i staden Stockholm.

Lika viktigt som att se till att unna sig saker lagom ofta är det att se till att nå en god upplevelsekvalitet när man väl gör det.

Få ut mer av din reseinvestering – pimpa din tripp!<<< Tillbaka till www.unnasig.se

Text: Olle
 

Fontana di trevi