Det klassiska svenska fiket

Paris, New York, Hong Kong, jovisst, men nog finns det sätt att unna sig på närmare håll! Det vanliga svenska fiket bjuder också avkoppling, njutning och excesser.

Vi är båda uppväxta i småstäder, Per i Ronneby och Olle i Ängelholm. På båda ställena fanns, helt oberoende av varandra, ett Konditori Continental.

Så här berättar Per om sitt Continental:

Jag växte upp i den vackra staden Ronneby i Blekinge. Min alltid växande och tränande kropp behövde påfyllning varannan timme. Riktig mat serverades till frukost, lunch och middag. Men vad skulle man bedöva hungern med däremellan? 4 minuter med cykel från högstadiet låg och ligger fortfarande Konditori Continental. Där finns alltid mängder med nybakat bröd och bakverk.

Äkta grädde, smör och kärlek.
Tårta, kaka, bakverk och kaffe.

Den enda gången som ”Contan” utsattes för konkurrens var under semmelperioden, Det visade sig nämligen att Wienercafeet också producerade fantastiska semlor. Fredagseftermiddagar var det tradition att vi i familjen träffades kl 15.00 för en semla i hemmiljö. Diskussionerna gick heta om vilket ställe som levererade de bästa produkterna. När min bror handlade så kunde det hända att det kom hem dubbel uppsättning så att vi skulle kunna jämföra. Inte mig emot.

När jag nu återvänder till min barndomsstad så står ett besök på Contan högt på priolistan. Jag tar med mig familjen och säger alltid, med stolthet i rösten – ”Välj vad ni vill ha, jag bjuder”. Ingen som jobbar där minns nog min bror och mig, men det fanns en tid då leenden och kassamaskiner vaknade till liv när vi steg in genom dörren. Nu blir våra besök mera som en liten spik i dagskassestatistiken. Man måste ju bära hem lyxlängder och andra bakverk till det överprisade Stockholm.

Landets konditorier har idag konkurrens från många olika attraktioner. Gynna ditt lokala fik. Unna dig ett kondisbesök!<<< Tillbaka till www.unnasig.se
 

Contan - klassiskt svenskt konditori