Mat på bilresan - offra en timme, få ett minne för livet

Vi har väl alla åkt långa sträckor med bil. Oftast handlar det om att avverka en sträcka mellan punkt A och B. Hemmet till fjällen. Hemmet till någons semesterhus. Stockholm till Västkusten. Dagens etapp på bilsemestern. Låt oss komma fram snabbt! Lägg till många barn i bilen, kanske en hund och massor av bagage. Nu är allt och alla inne - låt oss snabbt komma iväg och fram. Avverka så många mil som möjligt innan någon måste äta, gå på toalett, köpa kaffe eller något annat.

En kompis till Per berättade att när deras familj var på väg till sommar- eller fjällhus så gällde det att förstå hans pappas paus-policy. “Gör vad ni vill medan jag tankar och betalar - när jag är klar så går bilen”.
Han lär ha praktiserat policyn stenhårt och hade bråttom att hinna fram och bygga så mycket som möjligt innan de skulle åka tillbaka.

Det fanns en tid då mamman i varje familjg alltid packade en underbar picknickkorg med hemlagad mat. Lunchen avnjöts i solen på en filt. Så funkar det tyvärr inte längre. Så vad göra?

Visst kan man hetsa fram, äta på bensinmackar, gatukök och vägkrogar. Men enligt oss bör man unna sig en skön paus på ett ställe där de förstår att även människor i bilar har kvar sina smaklökar och utnyttjar alla sinnen när de äter. En unnasig-lunch i skön avslappnande miljö kan göra skillnaden mellan en mördande och stressig körning och en skön dag på väg till målet.

Det kanske tar en timme extra men i gengäld har man chansen att få ett minne för livet!

Bilden är från Tullgarns slott, nära Vagnhärad. Bara ett exempel på alternativ till vägkrogarna!<<< Tillbaka till www.unnasig.se
 

Tullgarns slott.