RSS

En tårta i särklass – Oscar IIs tårta

Världen vimlar av tårtor och att utse vilken som är godast är en hopplös uppgift. Men vi vill i alla fall lyfta fram en som är särskilt god. Oscar IIs tårta. 

Lövtunna lager maräng varvade med lika tunna lager smörkräm, och allt toppat med rostade och flagade mandlar.

Resultatet är en ovanlig blandning av lätthet, luftighet, krämighet och krispighet. De mjälla smakerna av möter varandra med en smekning. Den porösa marängen möter den kalla smörkrämen i både konsistens och temperatur. Den är så lätt att man utan problem orkar äta en bit som avrundning på en bättre lunch eller middag. Och så rik och krämig att den känns värd pengarna. Den är inte billig. I alla fall inte på Operakällarens bakficka eller Operabaren. Men samtidigt är det där man ska avnjuta den, när den är helt perfekt med full frasighet och krämighet!

Unna dig en bit av Oscar IIs tårta!

  1. 1 Comment(s)

  2. By Johan on Jun 5, 2012 | Reply

    Ja, det är en helt sjuk tårta. Hade den på min student och jag tror gästerna åt mer tårta än kallskuret under dagen.

    (Såg nu att det var ett gammalt inlägg, men jag kommenterar ändå)

Post a Comment