RSS

Ta ditt ansvar – unna dig ekologisk kvalitet

Världen förändras allt snabbare och just nu talas det mycket om lösningar som kan rädda planeten, nya sociala medier och att företag måste ta både socialt och miljömässigt ansvar. De senaste bilmässorna har fullständigt exploderat av nya, miljövänligare bilkoncept. Dessa är inte bara förnuftiga men också spännande och attraktiva i sitt uttryck. De är typ ”snygga”.

Vi på Unnasig.se överlåter normalt sett gröna frågor med varm hand till andra aktörer, men vi spetsar öronen när konsekvensen också blir en bättre upplevelse. Ekologiskt odlade grönsaker smakar ofta mer, exempelvis.

Plötsligt möttes alla dessa tankar på min middagstallrik. En kvartersgranne som ska flytta var tvungen att även rymma ut det lilla trädgårdslandet som ingår i bostadsrätten, bjöd ut mangold, tomater och sallad på Facebook. Jag var inte sen att haka på så det blev både närproducerade (150 m) och ekologiska tillbehör till middagsrödingen. Inspirerad av vår gemensamme vän Per Grankvists nysläppta bok ”CSR (Corporate Social Responsibility) i praktiken”, plockade jag fram en butelj av vinet som serverades på hans bokreleaseparty i förrgår, Ecologica Torrontés Chardonnay. Syrligt och friskt, perfekt till den goda men möjligen inte fullt så ekologiska odlade fisken. Men som helhet blev det bra.

Så här ser framtiden ut. Kommunikativ. Ansvarsfull. Och väldigt god!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.