RSS

Unna dig en trevlig rutin

I vanliga fall brukar vi ju hävda att detta med att unna sig handlar om undantagen i tillvaron och för det finns det ju många skäl. Vissa saker blir enahanda i längden, vissa är för dyra och andra mindre hälsosamma. Och visst finns det en tjusning att spara vissa saker till vissa tillfällen. Nypotatisen. Kräftorna. Julglöggen.

Rutiner förknippas i allmänhet med trista saker, med viss rätt. En av de saker som faktiskt gör oss till människor är förmågan att förenkla vissa delar av tillvaron, att inte börja på ruta ett varje gång man ska göra någonting. Och mycket vi ägnar oss åt ska ju bara göras, utan att det är till någon större glädje. Men det finns ju goda vanor också.

Själv dricker jag alltid morgonkaffe på Caffetteria del Corso i marmorgången vid Slöjdgatan i Stockholm. Varje vardag. Och det är lika trevligt varje gång. Det finns faktiskt ett mervärde i att detta blivit vardagsrutin, att som en god europé inta sitt morgonkaffe i det offentliga rummet.

I morse slängde jag en blick mot deras väggklocka och det slog mig att jag har gjort det varje vardagsmorgon sedan jag började jobba efter semestern. Och varje gång står minutvisaren i samma vinkel. Fem i nio.

Och det gör ingenting alls. Det är en god vana att unna sig!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.