RSS

Unnasig-helgen, det bästa av allt

Det mest uppskattade initiativet under unnasig-rörelsens första år var den unnasig-helg som inföll i slutet av november eller början av december. Alla vänner hade påbörjat sina karriärer och vi sågs inte så ofta. Dessutom reste vi alla och när helgen kom var man ganska sliten. Visst unnade vi oss restaurangbesök och fika i goda vänners lag, men det fanns behov av något mera.

Receptet var enkelt. Hitta en herrgård eller ett slott som ligger på lagom avstånd och som erbjuder fantastisk mat och dryck. Bjud in de personer som man mest skulle vilja se på en unnasig-helg.

Boka och unna! Det blir lite som ”Stjärnorna på slottet” fast utan jobbiga intriger och TV-kameror. Södertuna, Krägga, Fågelbro och Grythyttan hann vi avverka innan barn och annat tog överhanden. På bilden kan man se Maria De Geer, Ulf och Kina Helles och Ellenor Öström i unnasig-stämning på Krägga. Jag tror att året var 1997.

Det behöver inte vara dyrt. Nuförtiden känner jag att det är tiden med goda vänner som är själva unningen. Ta bilen och tälta eller varför inte hyra en enkel stuga i skärgården. Huvudsaken är att man unnar sig att njuta!

Boka en unnasig-helg till hösten redan nu, så har du någonting att se fram emot när du kommer tillbaka från semestern!

  1. 2 Comment(s)

  2. By Helena Waker on Jun 15, 2009 | Reply

    Jag hade förmånen att vara med vid några unnasig helger – de var helt underbara. Vilken bra blogg ni har skapat – nu vet jag hur jag ska få till städningen och hur man firar en lyckad affär som är på G :-) Helena

  3. By Camilla B on Jun 23, 2009 | Reply

    Spontanplanerade (contradiction in words?) en weekend till Köpenhamn i höst med bästa vännen igår, under slappande på uteplatsen med varsin skål med jordgubbar. Och kom jag och läste det här. Spooky. :D

Sorry, comments for this entry are closed at this time.