Bakgrunden till Unnasig.se

Ursprunget till Unnasig.se är idén om "unnasigåret" som myntades i början av 1990-talet. Per satt hemma hos Mattias i hans andrahandslägenhet. De hade träffats som spanskastudenter i Salamanca.

Mattias utbrast, "- Är det inte dags att man tar sig ett unnasig-år? Att unna sig i stort och smått under ett år nu innan det är dags att kasta sig in i karriären och stadga sig!?"

Bra idé tänkte Per, som fått mersmak av halvåret i Spanien. Så borde livet levas, alltid. Och med den idén har Per levt sedan dess.

Ungefär samtidigt var Olle utbytesstudent på en designskola i Paris under ett år och mötte en kultur där man unnade sig saker kors och tvärs utan att alls skämmas för det. Långt från snabbmakaroner och mellanmjölk, med fortfarande stark kronkurs och ett par små men naggande goda stipendier i bagaget upplevde Olle ett unnasigår, dock omedveten om att det hette så.

Per och Olle träffades på Icon Medialab under IT-yrans år 2000. Några år senare, hösten 2008, efter en hård dag på jobbet, registrerade Per domänen unnasig.se. I januari 2009 startade vi Unnasig.se.Mer om oss

<<< Tillbaka till www.unnasig.se
 

Per och Mattias i början av 90-talet

Olle Torgny i början av 90-talet